Biztos siker a húsvéti összejöveteleken, plusz akkor is el tudod készíteni, ha nem a sütés a kedvenc hobbid. Az ínyenc paleosok oda lesznek érte, de bárki kóstol is bele, nem fog csalódni!
Hozzávalók
- 20 g maniókaliszt
- 10 g tápióka keményítő
- 80 g TrendaVit eritrit
- 4 tojás
- 300 g sárgarépa (durvára reszelve)
- 150 g darált dió
- 2 kk fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
- fél citrom leve
Krém
- 100 g totu krém
- 40 g Trendavit kókuszolaj
- 20 g TrendaVit eritrit
- 1 tk vanília
- fél citrom leve
Elkészítés
A tészta elkészítéséhez a maniókalisztet, a tápióka keményítőt és az eritritet összekeverjük, ezután hozzáadjuk a darált diót, fahéjat, szódabikarbónát és a durvára reszelt sárgarépát, valamint a reszelt narancs, citrom héját és a tojásokat. A masszát egy kb. 22cm-es sütőpapírral kibélelt formába öntjük, majd légkeveréses sütőben, 180 C°-on 35-40 perc alatt készre sütjük. A krém elkészítéséhez az olvasztott kókuszzsírt hozzácsorgatjuk a totu krémhez, habverővel felverjük, közben hozzáadjuk az eritritet, a vaníliát és a citromlevét. A kész krémet elsimítjuk a kihűlt tésztán. Ha szeretnénk, a torta tetejét díszíthetjük dióbéllel vagy reszelt sárgarépával.