
Hozzávalók:
1 bögre zab
½ bögre tökmag
1 bögre mandula
¼ bögre szezámmag
½ bögre dió
½ bögre törökmogyoró
½ bögre mazsola
1 bögre aszalt kajszibarack
½ bögre aszalt vörösáfonya
¼ bögre juharszirup
¼ bögre víz
Elkészítés:
A durvára tört diót, törökmogyorót sütőpapírral kibélelt sütőlapon, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk a mandulával, szezámmaggal, tökmaggal és a zabbal. Az aszalt gyümölcsöket összeturmixoljuk a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a kihűlt, száraz hozzávalókat. Jól összedolgozzuk a keveréket, és papírral bélelt sütőpapíron egyenletesen elsimítjuk, 30 perc alatt készre sütjük a müzliszeletet. Vigyázzunk, hogy ne kezdjen el barnulni, mert akkor kiszárad. Miután teljesen kihűlt, 10 egyenlő részre vágjuk és kész is a házi energiaszelet.