Manapság már sokan készítenek otthon kenyeret. Egyrészt, mert saját magunk válogathatjuk össze az egészséges alapanyagokat, másrészt a konyhát belengő friss péksütemény illata mindenkit levesz a lábáról. Mi most az alábbi receptet ajánljuk:


Hozzávalók / adag
  • 3,45 dl meleg víz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek só
  • 20 dkg Biopont rozsliszt
  • 35 dkg rétesliszt
  • 10 g instant élesztő
  • 2 teáskanál Biopont barna nádcukor
  • 5 dkg tökmag

Elkészítés:

A tökmagot felaprítjuk. A kelt tészta hozzávalóit a fenti sorrendben, a tökmag kivételével a kenyérsütőgépbe tesszük. Dagasztás és kelesztés programon elindítjuk. A sípszó után hozzáadjuk a
tökmagot is. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét bevagdossuk. Letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük. A tojásfehérjét enyhén felverjük, megkenjük vele a kenyeret. Néhány darab tökmagot szórunk a tetejére. 180°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Címkék:
Megosztás
Go top