Manapság már sokan készítenek otthon kenyeret. Egyrészt, mert saját magunk válogathatjuk össze az egészséges alapanyagokat, másrészt a konyhát belengő friss péksütemény illata mindenkit levesz a lábáról. Mi most az alábbi receptet ajánljuk:
Hozzávalók / adag
- 3,45 dl meleg víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek só
- 20 dkg Biopont rozsliszt
- 35 dkg rétesliszt
- 10 g instant élesztő
- 2 teáskanál Biopont barna nádcukor
- 5 dkg tökmag
Elkészítés:
A tökmagot felaprítjuk. A kelt tészta hozzávalóit a fenti sorrendben, a tökmag kivételével a kenyérsütőgépbe tesszük. Dagasztás és kelesztés programon elindítjuk. A sípszó után hozzáadjuk a
tökmagot is. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét bevagdossuk. Letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük. A tojásfehérjét enyhén felverjük, megkenjük vele a kenyeret. Néhány darab tökmagot szórunk a tetejére. 180°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!