Jobban indul a nap, ha azt egy finom, laktató és végtelen módon variálható zabkásával indítod. Ha változatosságra vágysz áfonya helyett használj szezonális gyümölcsöket, kesudió helyett törökmogyorót.


Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 1,5 dl Koko kókusztej ital
  • 1 bögre gluténmentes zabpehely
  • 2 ek Royal Green kókuszvirág cukor
  • 4 dkg pirított, natúr kesudió
  • 1 tk Royal Green kókuszolaj
  • 1 bögre áfonya
  • 4 ek Koko vaníliás kókuszghurt
  • 1 csipet himalája kristálysó
  • 1 kk vanília őrlemény
  • 1 kk sütőpor
  • tálaláshoz egy marék áfonya

Elkészítés:

Összekeverjük a zabpelyhet a kókuszvirág cukorral, az aprított keshudióval, fűszerekkel és a sütőporral, majd hozzáadjuk a megolvasztott kókuszolajat és ismét keverünk rajta egyet. Az áfonya felét beleszórjuk egy kis méretű (20x15cm) kerámia sütőtálba, majd ráborítjuk a zabpehely mixet, és a tetejére szórjuk a maradék áfonyát. A gyümölcsös zabpelyhet nyakon öntjük 1,5 dl kókuszos rizsitallal, majd előmelegített sütőben 35 percig 190℃ fokon sütjük. Sütés után 10 percig pihentetjük, majd vaníliás kókuszghurttal és áfonyával tálaljuk.

Megosztás
Go top