Ha a meleg időben valami könnyebb, alakbarát ebédre vágysz, ez a saláta kitűnő választás. Laktató, tele friss zöldségekkel és egy kis mangós csavarral.


Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 1 nagy csirkemell filé
  • TrendaVit kókuszolaj
  • 3 db lime
  • 1 bögre quinoa
  • 2 bögre víz
  • 1 db érett mangó
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db kisebb uborka
  • 1 db friss chili
  • nagy csokor koriander
  • TrendaVit chia mag
  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • TrendaVit himalája kristálysó
  • bors

Elkészítés:

A quinoát alaposan megmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben 15 percig főzzük, utána lehúzzuk a tűzről, és lefedve állni hagyjuk 10 percig a saját gőzében. Közben a csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk borsozzuk, lime levet facsarunk rá, majd kókuszolajon 10 perc alatt megsütjük. Miután elkészült, félretesszük hűlni. Aztán apróra vágjuk a lilahagymát, kaliforniai paprikát, uborkát, felkockázzuk a friss mangót, felaprítjuk a koriandert és a chilit. Egy nagy tálban összekeverjük a kihűlt quinoát és a csirkemellet az olívaolajjal, mangóval és a zöldségekkel, ráfacsarjuk egy lime levét, végül megszórjuk chia maggal.

Címkék:
Megosztás
Go top