Ha a meleg időben valami könnyebb, alakbarát ebédre vágysz, ez a saláta kitűnő választás. Laktató, tele friss zöldségekkel és egy kis mangós csavarral.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 nagy csirkemell filé
- TrendaVit kókuszolaj
- 3 db lime
- 1 bögre quinoa
- 2 bögre víz
- 1 db érett mangó
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 db kisebb uborka
- 1 db friss chili
- nagy csokor koriander
- TrendaVit chia mag
- 3 ek extraszűz olívaolaj
- TrendaVit himalája kristálysó
- bors
Elkészítés:
A quinoát alaposan megmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben 15 percig főzzük, utána lehúzzuk a tűzről, és lefedve állni hagyjuk 10 percig a saját gőzében. Közben a csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk borsozzuk, lime levet facsarunk rá, majd kókuszolajon 10 perc alatt megsütjük. Miután elkészült, félretesszük hűlni. Aztán apróra vágjuk a lilahagymát, kaliforniai paprikát, uborkát, felkockázzuk a friss mangót, felaprítjuk a koriandert és a chilit. Egy nagy tálban összekeverjük a kihűlt quinoát és a csirkemellet az olívaolajjal, mangóval és a zöldségekkel, ráfacsarjuk egy lime levét, végül megszórjuk chia maggal.