
Mutatunk egy mennyeien finom bio brownie receptet, amelyet mindenki imádni fog. Igazi édes bűnbeesés.
Hozzávalók:
- 1 és 1/3 bögre Biopont tönkölybúza fehérliszt
- 1 kávéskanál só
- 2 kávéskanál sütőpor
- 225 g margarin
- 1 bögre Biopont rizs-, vagy zabital
- 1 bögre Biopont cukrozatlan kakaópor
- 1 bögre Biopont nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 bögre mandula, vagy pörkölt mogyoró, illetve dió– összetörve
- 50 g csokireszelék (kb. fél tábla)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és margarinnal kenjük ki a sütőformát. Keverjük össze a lisztet, sót és sütőport és tegyük félre. Olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a kakaót és alaposan keverjük el, majd tegyük hozzá a cukrot. Utoljára keverjük bele a vaníliát. A lisztkeveréket a szója-, rizs-, vagy zabitallal felváltva keverjük hozzá a tésztához, és a végén adjuk hozzá az összetört olajos magvakat is. Süssük 30-40 percen keresztül.
Ízlés szerint csoki-, vagy gyümölcsöntettel, vaníliás szójadesszerttel, vaníliafagylalttal, illetve lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!