A világ egyik legismertebb desszertje kicsit újragondolva: tejmentesen, pohárban. Megéri rászánni az időt, mert garantáltan a család kedvence lesz.


Hozzávalók (4 személyre)
Piskótához
  • 80 g rizsliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 100 ml KOKO kókuszital
  • 25 g Trendavit kókuszolaj
  • 1kk vanília esszencia
  • pár csepp almaecet
  • késhegynyi steviapor
  • késhegynyi szódabikarbóna
Krémhez
  • 50 g Trendavit kókuszolaj
  • 200 ml kókuszkrém
  • 300 ml KOKO kókuszital
  • 20 g tápióka keményítő
  • 1 rúd vanília
  • 2 kk vaníliakivonat
  • 1/4 kk steviapor
  • 1 pohár kávé
  • kakaó vagy karob por a szóráshoz

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A piskótához mérjük ki a tejet és a kókuszolajat, majd langyosítsuk fel, hogy a kókuszolaj megolvadjon. keverjünk bele pár csepp almaecetet és a vanília kivonatot.Mérőpohárban keverjük össze a száraz hozzávalókat.

A tejes keverékhez folyamatos keverés mellett kanalanként adagoljuk hozzá a lisztkeveréket, amíg sűrű palacsintatésztát nem kapunk. Kanalazzunk a tepsire 8 korongot
amíg a piskóta sül, készítsük el a krémet: Tegyünk félre egy keveset a tejből, a többit tegyük fel melegedni a kókuszolajjal a vanília kikapart belsejével és a vaníliakivonattal. A maradékban keverjük simára a keményítőt, majd öntsük hozzá a forró tejhez. Habverővel addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.
A kókuszkrémet verjük fel robotgéppel, majd óvatosan, több részletben forgasd bele a kézmeleg vaníliás krémbe.


Tálalás

A pohár aljára tegyünk egy kanál krémet, arra kakaó/karob szórást, majd a kávéba áztatott piskótát helyezzük rá,majd ismételjük meg a műveletsort. tegyük a poharakat hűtőbe, hagyjuk összeérni az ízeket.

Megosztás
Go top