
A világ egyik legismertebb desszertje kicsit újragondolva: tejmentesen, pohárban. Megéri rászánni az időt, mert garantáltan a család kedvence lesz.
Hozzávalók (4 személyre)
Piskótához
- 80 g rizsliszt
- 50 g mandulaliszt
- 100 ml KOKO kókuszital
- 25 g Trendavit kókuszolaj
- 1kk vanília esszencia
- pár csepp almaecet
- késhegynyi steviapor
- késhegynyi szódabikarbóna
Krémhez
- 50 g Trendavit kókuszolaj
- 200 ml kókuszkrém
- 300 ml KOKO kókuszital
- 20 g tápióka keményítő
- 1 rúd vanília
- 2 kk vaníliakivonat
- 1/4 kk steviapor
- 1 pohár kávé
- kakaó vagy karob por a szóráshoz
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A piskótához mérjük ki a tejet és a kókuszolajat, majd langyosítsuk fel, hogy a kókuszolaj megolvadjon. keverjünk bele pár csepp almaecetet és a vanília kivonatot.Mérőpohárban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
A tejes keverékhez folyamatos keverés mellett kanalanként adagoljuk hozzá a lisztkeveréket, amíg sűrű palacsintatésztát nem kapunk. Kanalazzunk a tepsire 8 korongot
amíg a piskóta sül, készítsük el a krémet: Tegyünk félre egy keveset a tejből, a többit tegyük fel melegedni a kókuszolajjal a vanília kikapart belsejével és a vaníliakivonattal. A maradékban keverjük simára a keményítőt, majd öntsük hozzá a forró tejhez. Habverővel addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.
A kókuszkrémet verjük fel robotgéppel, majd óvatosan, több részletben forgasd bele a kézmeleg vaníliás krémbe.
Tálalás
A pohár aljára tegyünk egy kanál krémet, arra kakaó/karob szórást, majd a kávéba áztatott piskótát helyezzük rá,majd ismételjük meg a műveletsort. tegyük a poharakat hűtőbe, hagyjuk összeérni az ízeket.