Klasszikus francia saláta kicsit újra gondolva, vegán alapanyagokkal. Tökéletes választás rántott cukkini vagy karfiol mellé.
Hozzávalók:
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 3 db közepes burgonya, meghámozva, felkockázva
- 3 db közepes sárgarépa, meghámozva, felkockázva
- 1 db alma, meghámozva, felkockázva
- 120 g VeganChef Veganéz
- 120 g Sojade natúr szójakészítmény
- 2-3 evőkanál mustár
- 1 teáskanál Biorganik Bio citromlé
- Naturmind Himalaya só
Elkészítés:
Egy lábasban tegyük fel főni a burgonyát, sárgarépát. 5-7 perc eltelte után adjuk hozzá a zöldborsót is. Közben egy kis tálkában keverjük össze az öntetet: veganézt, natúr szójakészítményt, mustárt, citromlevet és sót. Ha a zöldségek megfőttek, szűrjük le, hagyjuk kb. 10 percig hűlni, ekkor adjuk hozzá a felkockázott almát.
Öntsük hozzá az öntetet, és jól keverjük el. Lehet langyosan is fogyasztani, vagy betenni a hűtőbe, és hidegen tálalni.