A zseniális olasz desszert alakbarátabb változatban, amit kevés hozzávalóból, rövid idő alatt készíthetsz el. Ha jól kihűtöd a nyári esték sztárja lehet fagylalt helyett vagy mellett.
Hozzávalók:
- 400 g KOKO Görög kókuszghurt
- 4 dl KOKO natúr kókusztej ital
- 7 g TrendaVit Étkezési zselatin
- 5-6 ek. TrendaVit Stevia
- 1 tk. vanília-kivonat
Elkészítés:
A zselatint beáztatjuk annyi hideg vízbe, ami ellepi, majd megkeverjük. Hagyjuk megduzzadni, amíg a vizet felszívja, és homogén egységgé áll össze. Közben a kókusztejet felforrósítjuk, amikor épp felforrna, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, és kézi habverővel addig keverjük, amíg teljesen feloldódik. Hozzákeverjük a steviát és a vaníliát, majd végül a görög kókuszghurtot is hozzáadjuk, és simára keverjük.
A selymes krémet vízzel kiöblített vagy olajjal kikent formákba öntjük, és a hűtőbe tesszük, a formák méretétől függően 4-6 órát dermesztjük, ha tapintásra feszes a felületük, akkor már jó.
Tálalás előtt tányérra borítjuk, és ízlés szerint kókuszreszelékkel, chia maggal és bogyópürével tálaljuk.