Ennél egyszerűbben talán csak a reggeli kávét lehet elkészíteni – főleg, ha csak presszót iszol. És még bűntudatra sem lehet okod, ha a boltit lecseréled ilyen házi készítésű fagyira. Mi most egy tejmentes verziót hoztunk, amit gyorsan el is lehet készíteni ha megint beüt a nagy meleg.
Mi kell hozzá?
- jégkrémforma
- fapálca
- gyümölcs amit csak szeretsz
- citromlé
- KOKO natúr vagy gyümölcsös kókuszghurt
- valamilyen édesítőszer méz, ha a gyümölcsöt nem érzed elégnek
- jó választás lehet plusz adhatsz a fagyidhoz vaníliát, fahéjat, étcsokit, mentát vagy amit szeretsz
Elkészítés:
A gyümölcsöt turmixold össze a választott édesítővel és extrákkal (vanília/fahéj/…)! Még turmixolni sem muszáj, például ha málnás verziót készítesz elég lehet csupán villával összetörni a gyümölcsöt, így kicsit rusztikusabb lesz a fagyid. Egy másik tálba pedig mehet a joghurt egy pici citromlével.
A rétegzésre több módszer is létezik. Bekanalazhatod külön a gyümölcsös részt, majd a joghurtot, majd megint egy kis gyümölcsöt és így tovább. Vagy az egészet összekevered óvatosan úgy, hogy ne kapj homogén masszát és ezzel töltöd fel a formákat. Ha pedig az egészet összeturmixolod, színes fagyikat fogsz kapni. Ha a formák már meg vannak töltve, ne felejtsd el a pálcikákat hogy miután kivetted kb. 2-3 óra elteltével a fagyasztóból, kényelmesen tudd elfogyasztani a tejmentes fagyikat! (Tipp: ha forró vízbe mártod a formákat, akkor könnyebben kicsusszanhat majd belőlük a fagyi.)