Mediterrán ízvilág, kívül ropógos, belül puha házi kenyér, egészséges hozzávalókkal. Ha eddig nem próbáltunk volna otthon kenyeret sütni, ne tétovázzunk tovább.


Hozzávalók:
  • 30 dkg Biopont Durumbúzaliszt sima
  • 20 dkg Biopont teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 5 dkg apróra vágott olajbogyó
  • 3-5 dkg aszalt paradicsom (apróra vágva)
  • 2 teáskanál
  • 3 dl víz

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sóval egy edényben. Hozzáöntjük a vizet és az olajat, majd belemorzsoljuk az élesztőt és dagasztani kezdjük a tésztát. Ha összeállt, belegyúrjuk a bazsalikomot, az olajbogyót és a paradicsomot. Letakarjuk és 35 percig hagyjuk kelni.

Ha letelt az idő, óvatosan átgyúrjuk és újabb 15 percig kelesztjük. Ha megkelt újra átgyúrjuk, veknit formázunk belőle, betakarva újabb 50-60 percig kelesztjük. A sütőt 220 °C-ra melegítjük, és beletesszük a tepsit melegedni. A megkelt tésztát a forró tepsire tesszük, a tetejét bevágjuk, és a forró sütőbe toljuk.

A sütő aljába fémedényben 2 dl forró vizet öntünk, és becsukjuk a sütő ajtaját. Kb. 40 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Megosztás
Go top