Egy laktató, sűrű leves tökéletes ebéd vagy vacsora, ráadásul gyorsan el is készül, ha csak zöldségekkel készítjük. Ez a szuper tejmentes és vegán csicseriborsó leves kiadós, egyszerű, mégis tartalmas.
Hozzávalók:
- 30 dkg konzerv csicseriborsó
- 2 ek Koko Tejmentes kókuszmargarin
- 2 dl Koko Tejmentes kókusztej ital
- 1 dl kókusztejszín
- 30 dkg sárgarépa
- 1 ek TrendaVit kókuszolaj
- 2 tk TrendaVit himalája kristálysó
- 1 db újhagyma
- 1 tk római kömény
- 1 kk chili
- 1 tk reszelt gyömbér
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- ízlés szerint citromlé
- 7 dl víz
Elkészítés:
Felmelegítjük a kókuszolajat, hozzáadunk 1 ek kókuszmargarint, amelyen megdinszteljük az újhagymát, a reszelt gyömbért és a fokhagymát. Majd hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük vízzel, sózzuk és összeforraljuk.
Közben a felkockázott sárgarépát 1 ek kókuszmargarinon lepirítjuk, római köménnyel ízesítjük, majd a 2/3 részét hozzáadjuk a leveshez a kókusztejszínnel és a kókusztejjel. Néhány perc alatt összeforraljuk, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Pirított sárgarépával, újhagyma zöldjével és friss chilivel tálaljuk, ízlés szerint citrommal ízesítjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!