Elindult a Veganuár, néhány recepttel mi szeretnénk megkönnyíteni a kihívást. Most egy egyszerű, spenótos-paprikás spagetti receptet mutatunk. Ilyenkor télen készíthető mirelit spenóttal, de tavasszal és nyáron friss spenóttal is tökéletes választás.


Hozzávalók:
  • 2,5 dl Zabkrém
  • 400 g mirelit spenót, vagy előpárolt friss spenót
  • 350 g durum spagetti
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db húsos pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • ízlés szerint só, bors
Elkészítés:

A korábban felolvasztott mirelit spenótot szűrőn keresztül kinyomkodjuk. Ezután egy nagyméretű fazékban, sós vízben 8 perc alatt kifőzünk 350 g spagettit. Eközben nagy serpenyőben, közepes tűzön, olívaolajon 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk a felkockázott pirospaprikát.

Hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és egy csokor finomra aprított zsenge póréhagymát, majd 1 percen keresztül kevergetve tovább pároljuk. Adjuk hozzá a spenótot és a zabkrémet, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés közben rotyogtassuk meg a szószt.

A leszűrt tésztát tegyük vissza a főzőedénybe, és alaposan forgassuk át a spenótos szósszal, végül előmelegített mélytányérokban tálaljuk.

Megosztás
Go top