Könnyű, húsmentes, laktató, és szinte végtelen variációban elkészíthető zöldségfasírt, minden hónapban az épp szezonális zöldségekkel. Készítsd el az alapreceptet, vagy kísérletezz kedvedre!
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- 3 ek teljes kiőrlésű liszt
- növényi olaj
- 25-25 dkg sárgarépa, zöldborsó, tök
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 csomag petrezselyemzöld
- 2 ek búzakeményítő
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt kömény
- majoránna
- borsikafű
- bazsalikom
Elkészítés:
A hagymát megpucolod, apróra vágod, majd olajon megpárolod. Ezután rászórod a fűszereket és a zúzott fokhagymát. A zöldségeket jól megmosod, meghámozod, majd apróra vágod, lereszeled és hozzáadod a hagymához.
A tököt jól kinyomkodod, mielőtt hozzáadod, aztán jó másfélszeres mennyiségű vízzel felengeded és megvárod míg megdagad. Ezután adod hozzá a lisztet és a keményítőt.
Végül egyesével szépen kigömbölyíted, és kiolajozott tepsiben jól kisütöd a fasírtokat.
Pro tipp:
Próbáld ki hozzá köretként vegán francia saláta receptünket!