Könnyű, húsmentes, laktató, és szinte végtelen variációban elkészíthető zöldségfasírt, minden hónapban az épp szezonális zöldségekkel. Készítsd el az alapreceptet, vagy kísérletezz kedvedre!


Hozzávalók:
  • 10 dkg zabpehely
  • 3 ek teljes kiőrlésű liszt
  • növényi olaj
  • 25-25 dkg sárgarépa, zöldborsó, tök
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 csomag petrezselyemzöld
  • 2 ek búzakeményítő
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • borsikafű
  • bazsalikom
Elkészítés:

A hagymát megpucolod, apróra vágod, majd olajon megpárolod. Ezután rászórod a fűszereket és a zúzott fokhagymát. A zöldségeket jól megmosod, meghámozod, majd apróra vágod, lereszeled és hozzáadod a hagymához.

A tököt jól kinyomkodod, mielőtt hozzáadod, aztán jó másfélszeres mennyiségű vízzel felengeded és megvárod míg megdagad. Ezután adod hozzá a lisztet és a keményítőt.

Végül egyesével szépen kigömbölyíted, és kiolajozott tepsiben jól kisütöd a fasírtokat.


Pro tipp:

Próbáld ki hozzá köretként vegán francia saláta receptünket!

Címkék:
Megosztás
Go top