Nem csak ősszel, a sütőtök szezon kezdetén, de még januárban is kitűnő választás ez a recept. Gyömbérrel, percek alatt igazi immunerősítő, melegítő hatású krémlevest készíthetünk belőle.


Hozzávalók:
  • 500 g nyers sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • TrendaVit kókuszolaj
  • 1/2 lime kifacsart leve
  • 5 dl leves alaplé
  • ízlés szerint friss gyömbér
  • 2 dl Koko kókusz főzőkrém
  • őrölt szerecsendió
  • kurkuma
  • tökmagolaj és pirított tökmag tálaláshoz
Elkészítés:

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, majd szeletekre vágjuk. Ezután 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. A hagymát kókuszzsíron üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megsült sütőtököt, a lime levet és fűszereket. Ehhez hozzáöntünk 1 dl alaplevet és összeturmixoljuk.

Ezután a maradék alaplével és a kókusztejszínnel addig főzzük a pépet, amíg lágy, krémes állagú nem lesz. Tálaláskor kevés tökmagolajjal meglocsoljuk, és a tetejére pirított tökmagot szórunk.

Megosztás
Go top