Nem csak ősszel, a sütőtök szezon kezdetén, de még januárban is kitűnő választás ez a recept. Gyömbérrel, percek alatt igazi immunerősítő, melegítő hatású krémlevest készíthetünk belőle.
Hozzávalók:
- 500 g nyers sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- TrendaVit kókuszolaj
- 1/2 lime kifacsart leve
- 5 dl leves alaplé
- ízlés szerint friss gyömbér
- 2 dl Koko kókusz főzőkrém
- őrölt szerecsendió
- kurkuma
- só
- tökmagolaj és pirított tökmag tálaláshoz
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, majd szeletekre vágjuk. Ezután 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. A hagymát kókuszzsíron üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megsült sütőtököt, a lime levet és fűszereket. Ehhez hozzáöntünk 1 dl alaplevet és összeturmixoljuk.
Ezután a maradék alaplével és a kókusztejszínnel addig főzzük a pépet, amíg lágy, krémes állagú nem lesz. Tálaláskor kevés tökmagolajjal meglocsoljuk, és a tetejére pirított tökmagot szórunk.