A tökéletes palacsintatészta, maximálisan növényi alapon, kedvenc Alpro This Is Not M!lk zabitalunkkal.
Hozzávalók:
(10-15 palacsintához)
- 3 db alma
- 200 g tönkölybúzaliszt
- 1 ek sütőpor
- ½ ek fahéj
- 1 tk só
- 300 ml Alpro This Is Not M!lk zabital
- 2 ek olívaolaj
- juharszirup
Elkészítés:
1. Reszelj le kettő almát kézi reszelő segítségével, a harmadikat pedig vágd fel vékony szeletekre.
2. Szitáld át a száraz összetevőket egy nagy tálba, majd add hozzá az Alpro This Is Not M!lk zabitalt, az olívaolajat és a reszelt almát is. Alaposan keverd őket össze.
3. Melegíts elő egy finoman kiolajozott serpenyőt közepes lángon. Miután kellően felmelegedett, tegyél körülbelül kettő evőkanál palacsintatésztát a serpenyőbe, és helyezz a tészta tetejére egy almaszeletet. Süsd 1-2 percig, amíg apró buborékok jelennek meg a tetején. Forgasd meg a palacsintákat és süsd a másik oldalukat is nagyjából egy percig.
4. Melegen tálald, tetszés szerint juharsziruppal vagy akár friss almaszeletekkel.