Annyira könnyű és habos, hogy egyszerűen megőrülsz ezért a palacsintáért. Egyszerű, de mégis nagyszerű, gyors reggeli a rohanós napokra.
Hozzávalók:
-
- 3 db banán
- 300 ml Alpro mandulaital
- 4 evőkanál agavészirup
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 200 g tönkölybúzaliszt
- 1 evőkanál sütőpor
- ½ evőkanál fahéj
- 1 teáskanál só
- Extra gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítés:
- Készítsd el a tésztát. Pépesítsd az egyik banánt egy nagyobb tálban, majd add hozzá az Alpro mandulaitalt, az agavészirupot és a napraforgóolajat, és keverd amíg homogén masszát nem kapsz.
- Egy másik tálban szitáld össze az összes száraz hozzávalót, majd borítsd bele az Alpro mandulaitalos keverékbe, és keverd jól össze.
- Vágd a maradék 2 banánt 12 szeletre.
- Melegíts fel egy enyhén kiolajozott serpenyőt közepes lángon, és az első 3 banánszeletet kb. 30 másodpercig enyhén pirítsd meg.
- Önts 2-3 evőkanálnyi tésztát a banánra, és süsd 1-2 percig, amíg a palacsintatészta megszilárdul, és buborékok jelennek meg a tetején. Fordítsd meg a kis palacsintát az alatta lévő banánszeletekkel együtt, és süsd a másik oldalát is egy percig.
- Ismételd ezt addig, amíg az összes tészta és banánszelet el nem fogy. Tálald forrón kedvenc gyümölcseiddel. Elképesztően finom!