Borsófasírt mártogatóssal

Hozzávalók (2 adaghoz):

Fasírthoz:

  • 250 g Globus bio zöldborsó konzerv
  • 1 db hagyma
  • 2 tk. fokhagyma granulátum
  • 1 tk. Bertolli olívaolaj
  • 1 tk. Greenmark bio bazsalikom
  • 140 g Greenmark csicseriborsóliszt
  • 1 tk. Haas gluténmentes sütőpor

Mártogatóshoz:

  • 245 g Joya bio szójaghurt
  • 2 ek Biorganik bio citromlé
  • fokhagyma granulátum
Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A borsó konzervet csepegtessük le, közben hámozzuk meg a hagymást és vágjuk kockára. Az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát. Ha üvegesre párolódott a hagyma, adjuk hozzá a fokhagymát. Pürésítsük a párolt hagymát a borsóval, bazsalikommal, sóval és borssal.

Keverjük össze a pürét a csicseriborsóliszttel és a sütőporral. Formázzunk kis fasírokat a tésztából. Ezután tegyük a fasírokat sütőpapírral bélelt sütőtálcára, és süssük őket kb. 15 percig. Félidőben forgassuk át őket. Eközben készítsük el a mártogatóst.

A szójaghurtot keverjük össze a fokhagymával, citromlével, sóval és borssal.

Mogyoróvajas cookie

Hozzávalók:
  • 2 db banán
  • 15 g Schogetten étcsokoládé
  • 60 g Natur Tanya vegán fehérjepor
  • 85 g Naturmind gluténmentes zabpehely
  • 40 g Valentines mogyoróvaj
Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Hámozzuk meg a banánt, és törjük össze villával, majd aprítsuk fel a csokoládét. Egy robotgép segítségével keverjük össze az összes hozzávalót. Készítsünk a tésztából kis labdákat a kezünkkel, majd helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára, ezután lapítsuk ki mindegyiket. Süssük kb. 12 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ha kivettük a sütőből, azonnal fogyasztható.

Megosztás
Go top