
Tésztasaláta
(glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes, vegán)
Hozzávalók:
- 20 dkg Economike Tricolor orsó tészta gluténmentes
- 10 dkg Queen of Peas vegán rúd natúr gluténmentes
- 1 doboz Globus csicseriborsó
- 2 ek Natural tahini
- 15 dkg vegyes saláta
- 10 dkg Tv paprika
- 20 dkg cukkini
- 1 dl Fino Vegajó vegaföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint zöldfűszerek
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Közben a cukkinit és a paprikát megmossuk és előbbit lereszeljük, utóbbit pedig daraboljuk. A vegán rudat is felvágjuk. Ezután a csicseriborsót botmixerrel pépesítjük, hozzákeverjük a tahinit és a növényi tejfölt. Egy tálba tesszük a cukkinit, paprikát, salátát, vegán rudat és sózzuk, fűszerezzük, összekeverjük. Hozzáadjuk a csicseriborsós keveréket, majd pedig a tésztát és alaposan összekeverjük. Végül tálaljuk.
Linzer
(glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes, vegán )
Hozzávalók:
- 35 dkg Schär lisztkeverék Mix C gluténmentes
- 20 dkg Koko kókuszmargarin
- 15 dkg TrendaVit Eritrit
- 1 kk reszelt citromhéj
Töltelék:
- Naked Noble vegán étcsokoládékrém málna
- Premium Natura liofilizált eper
Elkészítés:
A lisztet, az édesítőt (porállagú), reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, összekeverjük.
Ezután hozzádolgozzuk a margarint. Enyhén lisztes felületen átgyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk. Majd egy – egy teli kis karikába lyukat szaggatunk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor a csokikrémmel és liofilizált eperrel megtöltjük. Ízlés szerint porédesítővel megszórva tálaljuk.