
Hamburger zsemle
Hozzávalók:
- 30 dkg Economike univerzális lisztkeverék
- 1 dl víz
- 5 dkg Koko kókuszmargarin
- 7 dkg Koko kókuszghurt natúr
- 5 g Haas instant gluténmentes élesztő
- 1kk Prémium Natura kókuszolaj
- + olaj a kenéshez
- + Dénes Natura szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük. Beledolgozzuk a margarint és a növényi joghurtot. Majd hozzáadjuk a vizet, beledolgozzuk, végül az olajat, és jó alaposan kidolgozzuk. Három részre osztjuk, zsemléket formázunk belőlük, majd sütőpapíros tepsire helyezzük. Olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és 50 fokos sütőben egy órát kelesztjük. Majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Vagy: Ha összedolgoztuk a tésztát, letakarjuk, meleg helyen kelesztjük, majd utána formázunk három zsemlét belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Barackos – joghurtos sütemény
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg Naturmind gluténmentes zabpehelyliszt
- 1,5 dkg Premium Natura gluténmentes hajdina pehely
- 15 dkg Premium Natura barnarizsliszt
- 8 dkg Koko natúr kókuszghurt
- 4 dkg Premium Natura 4x erősségű édesítőszer
- 5 g Thymos sütőpor
- 12,5 dkg Koko kókuszmargarin
Töltelék:
- 30 dkg Top Fruits barackbefőtt
- 10 dkg Koko natúr kókuszghurt
- ízlés szerint édesítő
- 2,5 dkg Kalifa szeletelt mandula
- 1,7 dkg TrendaVit chia mag
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és összekeverjük. Majd beledolgozzuk a margarint és a növényi joghurtot. A töltelékhez a barackot apróra vágjuk, majd egy tálba az összes többi alapanyaggal együtt összekeverjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt 21×21 – es tepsibe morzsoljuk. Erre jön a töltelék, majd a tészta másik fele. 180 fokos sütőben kb. 30 – 35 perc alatt megsütjük.