Ha a fasírtra gondolunk egyrészt eszünkbe jut mennyire finom is! Aztán sokaknak rögtön utána az is, hogy bizony nem a legkönnyebb fogás és egészségtudatos étrendet követőként sajnos nem biztos, hogy beilleszthető az étrendbe. Pedig ezt az ételt sokféleképpen variálhatjuk, és annyiféle módon csempészhetünk bele egészséges csavarokat – közben még a klasszikus ízeket is megtartva. Persze, ha csak szeretnénk. Hoztunk is ehhez néhány tippet!
Első lépésként a zsemlét hagyjuk ki a receptből, a tojás önmagában elég lehet ahhoz, hogy a fasírtunk egyben maradjon. De helyettesíthetjük akár tápióka keményítővel is, ha a tojás erejében önmagában nem bízunk. Így arányaiban magasabb hústartalmú és egészségesebb fogást kaphatunk.
Másik tippünk a kísérletezés. A fasírt, bár legtöbbünk tarsolyában ott a klasszikus családi recept, az egyik legkönnyebben megújítható étel lehet a szakácskönyvünkben. Ha épp nem kívánjuk annyira a húst, vagy könnyebbé tennénk, hogy vasárnapi ebéd helyett egy sima vacsoránál is bevethessük, tegyünk bele cukkinit! Extrémebb megoldás ha a húst teljesen helyettesítjük is vele. Persze ez csak addig számít extrémnek, amíg rá nem kapunk erre a verzióra, hisz elkészíteni így még gyorsabb és egyszerűbb.
De ha éppen nincs kedvetek elkészíteni,de nagyon vágytok az ízére, ugorjatok be egyik Foog Barunkba egy mindenmentes verzióért. Zsemle nélkül természetesen, magas hústartalommal, hagyományos ízvilággal – készen arra, hogy hazavidd!