Mi más melegíthetne fel egy borongós őszi napon, mint a chili? Tömérdek mennyiségű csokoládéval párosítva telitalálat. Gőzölgő illatával feledésbe merülhetnek a rideg, ködös hajnalok.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
-125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
-45 g Eden Premium eritvia
-30 g Eden Premium mandulaliszt
-20 g Eden Premum kókuszolaj
-1 tasak bourbon vanília aroma
-90 g víz
A töltelékhez:
-100 g kókuszkrém
-150 g víz
-6 g bio kakaópor
-35 g eritrit
-1-1 teáskanál rum-, és csokoládé aroma
-25 g Eden Premium köles liszt
-2 g konjac liszt
-40 g mindenmentes csokoládé
-chili ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
A töltelékhez a csokoládé és a chili kivételével keverjük össze a hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk pihenni 10 percig. Sütőpapíron nyújtsuk ki körülbelül 1 cm vastagra, kanalazzuk rá a tölteléket, szórjuk meg ízlés szerint chilivel és tördeljük rá a csokoládét is. Hajtsuk fel a széleit, és tegyük sütőpapírral együtt egy tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 30 perc alatt süssük készre. Vágjuk 8 darab egyforma szeletre.