Hozzávalók:
500 g cukkini
250 ml Oatly bio zabkrém
2 kanál frissen vágott mentalevél
2 teáskanál olívaolaj
3 „L” méretű tojássárgája
5 apróra vágott zöldhagyma
1 teáskanál só
Elkészítés:
A cukkinit durvára reszeljük, majd egy szűrőbe helyezve besózzuk és 30 percig állni
hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk belőle a vizet és papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a
maradék vizet. A sütőt felmelegítjük 170 º C-ra vagy 3-as gázfokozatra. 4 db kis hőálló tálat
kevés olajjal kikenünk. A maradék olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a
hagymát és a cukkinit, majd magas hőmérsékleten 2 percig összeforgatjuk. Levesszük a
tűzről és teszünk minden tálka aljába egy keveset. Ha ez kész, elkeverjük a tojássárgáját a
zabkrémmel, hozzáadjuk a többi cukkinit és a mentát, kis fekete borssal fűszerezzük.