Hozzávalók:
2 dkg TrendaVit kókuszolaj
3-5 dkg TrendaVit eritrit-stevia
2 ek TrendaVit útifű maghéj
30 dkg Totu
2 ek nyílgyökérliszt
1 ek kókuszliszt
1 kezeletlen citrom leve és lereszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 dl víz
2 tojás
Élkészítés:
A gombóchoz a totut vízzel, kókuszolajjal, citromlével, citromhéjjal és az eritrit-steviával krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszliszttel, nyílgyökérliszttel elkevert útifű maghéjat, majd a tojásokat is. A masszát 10-15 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
Sütőpapíros lemezre rakjuk. A tetejét kicsit ellapítjuk, és fakanállal lyukat képezünk ki a közepén. 175°C -os sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Az elkészült fánkokat ízlés szerint megszórhatjuk eritrit-steviával, a tetejét ízesíthetjük lekvárral. A recept nagyjából 12 gombóc elkészítéséhez elegendő.