Hozzávalók 4 főre:
– 2,5 dl Oatly Bio Zabkrém
– 400 g mirelit spenót, vagy előpárolt friss spenót
– 350 g spagetti
– 2 ek olívaolaj
– 1 húsos pirospaprika
– 3 gerezd fokhagyma
– 1 csokor póréhagyma
– só, bors
Elkészítés:
A korábban felolvasztott mirelit spenótot szűrőn keresztül kinyomkodjuk. Ezután egy
nagyméretű fazékban, sós vízben 8 perc alatt kifőzünk 350 g, diétánknak megfelelő
spagettit. Eközben nagy serpenyőben, közepes tűzön, olívaolajon 3-4 perc alatt
megfonnyasztjuk a felkockázott pirospaprikát. Hozzáadujuk az összenyomott
fokhagymát és egy csokor finomra aprított zsenge póréhagymát, majd 1 percen
keresztül kevergetve tovább pároljuk. Adjuk hozzá a spenótot és 2,5 dl Oatly Bio
Zabkrémet, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés közben rotyogtassuk meg
a szószt. A leszűrt tésztát tegyük vissza a főzőedénybe, és alaposan forgassuk át a
spenótos szósszal, végül előmelegített mélytányérokban tálaljuk.