Amilyen rövid a szezonja a málnának, annyira mennyei csemege ez a gyümölcs. Készítse el málnás sütemény receptünket, és élvezze a krémes desszertet büntetlenül!
HOZZÁVALÓK
A KEKSZHEZ:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 45 g eritrit
- 90 g víz
- 0,5 teáskanál rumaroma
A KAKAÓS MASSZÁHOZ:
- 80 g porrá őrölt eritrit
- 10 g bio kakaópor
- 20 g Eden Premium lenmagliszt
- 130 g meleg víz
- 3 teáskanál rumaroma
A MÁLNÁS KRÉMHEZ:
- 50 g Eden Premium hántolt köles
- 50 ml kókuszkrém
- 140 g Eden Premium eritvia
- 100 g víz
- 1 tasak bourbon vanília aroma
- 150 g málna
- 100 g növényi margarin
- 40 g Eden Premium arany lenmagliszt
ELKÉSZÍTÉS
Keverjük össze a keksz hozzávalóit és pihentessük 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk fél cm vastagságúra és szaggassuk tetszőleges formára. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 10-12 perc alatt.
Amint kihűlt aprítsuk finomra és keverjük össze a kakaós massza hozzávalóival. A málnás krémhez öblítsük át a kölest alaposan forró víz alatt, majd keverjük össze az eritviával, a kókuszkrémmel, a vízzel, az aromával és lassú tűzön fedő alatt főzzük készre 10-15 perc alatt.
A margarint robotgéppel keverjük össze alaposan a lenmagliszttel, és adjuk hozzá fokozatosan a főtt kölest és a málnát is. Dolgozzuk össze alaposan az egész masszát. A kakaós masszát nyújtsuk ki 2 sütőpapír közt téglalap alakúra (nekünk 25×21 cm-es lett) és kenjük rá a málnás krém 1/3-át, majd tekerjük fel és kenjük körbe a maradék krémmel. Villa segítségével díszítsük. Vágjuk 15 darab egyforma szeletre.