Kipróbáltuk az ősz verhetetlen párosát egy süteményben. A szőlő és a dió az évszak legjellemzőbb alapanyaga, így mindenképp érdemes kísérletezni vele.
Hozzávalók 1 tekercshez
A diós piskótához:
5 tojás
1 csipet só
5 dkg darált dió
1 dkg TrendaVit Eritrit&Stevia (4x erősségű)
A krémhez:
40 dkg ToTu
1,5 dl kókuszkrém
1 ek. citromlé
1 db bio citrom reszelt héja
1 dl szűrt szőlő leve (friss szőlőből kipréselt)
1 dkg TrendaVit Eritrit&Stevia (4x erősségű)
1 dkg zselatin
1 fűrt szőlő
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval habverő segítségével keményre verjük, majd félretesszük. A sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük, és a darált dióval együtt óvatosan a tojásfehérjehabhoz forgatjuk. A könnyű masszát egy sütőpapírral bélelt, lapos tepsin szétterítjük, majd 180 fokon, 15 perc alatt vékony tésztalapot sütünk belőle.
A sütőpapírt pár perc várakozás után, még melegen lehúzzuk róla, azután megfordítjuk, és visszafelé feltekerjük a piskótát. Tiszta konyharuhába csomagoljuk.
A krém hozzávalóit- -a szőlőlé fele és a zselatin kivételével – botmixer segítségével krémesítjük. A maradék szőlőlevet felmelegítjük, és ebben a zselatint feloldjuk, de nem forraljuk fel. Végül a krémhez keverjük, és 20 percig a hűtőben dermesztjük. Amint a zselatin elkezd megkötni, a krémet máris a kihűlt piskótára kenjük, szőlőszemekkel megszórjuk, feltekerjük, fóliába csomagoljuk a süteményt, és hűtőbe tesszük. Pár óra pihentetés után könnyen szeletelhető.