Ismét itt az ősz, azaz a sütőtök szezonja. Számos recept alapja, ráadásul mindig valami izgalmas végeredmény születik belőle. Sütőtökös cipó receptünk garantáltan az egyik kedvenced lesz idén.
Hozzávalók / adag
- 10 dkg sült sütőtök
- 45 dkg Biopont tönkölybúza liszt teljesőrlésű (TGL-300)
- 1,5 dl + 2ek Biopont rizsital
- 2,5 dkg élesztő
- 2 evőkanál Biopont agave szirup
- Reszelt citromhéj
- Csipet só
- 5 dkg tökmag
Elkészítés:
A tököt a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük, és 15 perc alatt megdagasztjuk. A tésztát a kelesztés után újra átgyúrjuk, és 12 részre osztjuk. A tésztadarabokat gömbölyűre gyúrjuk, és a tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük növényi tejjel, majd tökmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük (15-20 perc). A tészta kenyérsütő gépben is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!