Mindenki szereti a csokitortát és nálunk ez a növényi alapú verzió a nyerő! Próbáld ki az alábbi receptet és tedd szebbé mindenkinek a napját egy szelet csokis finomsággal!
Hozzávalók:
- 260 g önkelesztő liszt
- 40 g kókuszreszelék
- 50 g Kókuszvirág cukor
- 70 g kakaópor
- ½ teáskanál sütőpor
- 250 ml Alpro Cukormentes Mandulaital
- 2 tojás, fehérje és sárgája szétválasztva
A díszítéshez:
- 2 teáskanál kókuszreszelék
- 50 g friss málna
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és vajazz ki egy tortaformát. Az összes száraz hozzávalót tedd egy nagy tálba, majd keverd össze jól. Add hozzá a tojássárgáját és az Alpro Cukormentes Mandulaitalt, keverd addig, amíg tészta állagú nem lesz. Egy külön tálban verd keményre a tojásfehérjét, majd forgasd bele a tésztába óvatosan. Öntsd a tortaformába, süsd 30-35 percig. Vedd ki a sütőből, szórd meg kókuszreszelékkel, a friss málnával és nézd a mosolyra derülő arcokat, amikor megkóstolják!