
A fűszeres italok nem csupán a téli hidegben eshetnek jól, hanem ilyenkor nyáron, jeges formában is felfrissíthetik az embert. Próbáld ki a következő mézes- kurkumás- jeges növényi alapú (kávémentes) „lattét”, ha szeretnéd valami újdonsággal meglepni vendégeidet!
Hozzávalók:
- 500 ml Alpro Gluténmentes Barista Zabital
- 2 tk méz
- 1 tk olvasztott kókuszolaj
- 1 tk őrölt kurkuma
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk vanília aroma
- jégkockák
Elkészítés:
Melegíts fel 250 ml Alpro Gluténmentes Barista Zabitalt a mézzel, a kókuszolajjal és a kurkumával. A maradék Alpro Barista italt hidegen keverd össze a fahéjjal és a vanília aromával. Habosítsd fel a hideg és a meleg italt is. Ezek után kezdődhet a lattékra hasonlító rétegezés! 4 pohárba rakj jeget, majd öntsd rá a hideg fahéjas
Zabital keveréket. Ezután óvatosan öntsd rá a maradék meleg, habos kurkumás Zabitalt.