A funkcionális italok (célzott hatással megalkotott) piacán az elmúlt években folyamatosan nőtt az értékesítés, főként azért, mert a fogyasztók olyan italokat keresnek, amelyek nemcsak a szomjukat oltják, hanem funkcionális összetevőket is tartalmaznak a jobb egészségi állapot támogatására, és egy-egy probléma gyors megoldására. A „Better-for-You” italok a wellness világának legújabb őrülete, ami Észak Amerika és Ázsia után Európát is megcélozza.

A funkcionális italok, olyan frissítő, alkoholmentes italok, amelyek a jobb egészség érdekében hasznos tápanyagokat, például vitaminokat, ásványi anyagokat, nootropikumokat és probiotikumokat tartalmaznak. Az italokat gyakran étrend-kiegészítőként fogyasztják, hogy kiegészítsék azokat a táplálkozási szükségleteket, amelyeket a teljes értékű élelmiszerekből nem kapnak meg, és az egészség különböző területeit célozzák meg, például az immunrendszer támogatását, valamint a kognitív, bélrendszeri és szív egészségét.

A funkcionális italok közé tartoznak a következők:

  • Kávé
  • Sportvizek
  • Teák
  • Smoothie-k
  • Gyümölcs- és zöldséglevek
  • Ízesített víz
  • Funkcionális gombás italok
  • Tonikumok
  • Wellness shotok

A funkcionális italok számos egészségügyi előnyt kínálnak a fogyasztóknak, amelyeket saját igényeiknek megfelelően választhatnak ki. Ezek az előnyök lehetnek energiabevitel, bizonyos betegségek elleni célzott megelőzés, stressz elleni küzdelem vagy szépségápolási célok. Népszerűségük nő, mivel gyorsan érzi a fogyasztó a hatásukat.

A fogyasztók az elmúlt években fokozott érdeklődést mutattak az immunrendszer támogatását kínáló termékek iránt, és a COVID-19 világjárvány csak fokozta ezt az igényt. A mai fogyasztók három dologra összpontosítanak, amikor funkcionális italt keresnek: az ízre, a kényelemre és az összetevőkre. A „mindent az egyben” italok iránti kereslet folyamatosan növekszik. A fogyasztók egyre többet és többet várnak egy ilyen típusú italtól, és hajlandóak többet fizetni, ha egy ital jelentős funkcionális összetevőket kínál, amelyek hozzájárulhatnak a jobb egészséghez. Az olyan összetevők, mint a nootropikumok (agyserkentők), növényi hatóanyagok, aminosavak és antioxidánsok a legnépszerűbbek.

A Basic Lab termékei

A funkcionális ital kategóriába tartoznak a magyar Basic Lab termékei is. A termékek a mindennapi testi, lelki és szellemi gondokra kínálnak valódi megoldásokat. A termékeket több éves kutatómunka előzte meg, és a kutató fejlesztők visszanyúltak a tradicionális ayurvédikus és kínai gyógyászatban megtalálható és bizonyítottan hatásos gyógynövény hatóanyagaihoz, amelyeket nélkülözhetetlen vitaminokkal és nyomelemekkel kombináltak. Az italokban megtalálhatóak többek között a süngomba, a rhodiola rosea, a panax ginseng, az L theanin standarizált növényi kivonatai. Az egyik legjobban felszívódó magnézium – a magnézium L-treonát, az egyetlen magnéziumfajta, amely átlépi az agy-ér gátat – is megtalálható több italban. Az italok nem tartalmaznak cukrot, glutént, koffeint és adalékanyagot. Gyerekek is fogyaszthatják 12 éves kor fölött.
Következő írásunkban bővebben megismerheted termékeinket, és megtudhatod miért olyan különlegesek!

Basic Lab

 

Megosztás
Go top