Ha karácsony, akkor mézeskalács! Apropó, ezt lehet ám növényi alapon is! Készíts ínycsiklandozó vendégváró kekszet az Alpro No Sugars Cukormentes Kókuszitalával!

HOZZÁVALÓK:

A kekszekhez:

  • 120 g rizsliszt
  • 120 g mandulavaj
  • 80 g kókuszcukor
  • 3 ek Alpro No Sugars Cukormentes Kókuszital
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 1 ek mézeskalács fűszer

A cukormázhoz (díszítéshez):

  • 200 g porcukor
  • 500 ml Alpro No Sugars Cukormentes Kókuszital
ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Tedd egy tálba az összes keksz hozzávalót, majd keverd, gyúrd addig, amíg sűrű, ragacsos masszává alakul. Ha túl száraznak találod, adj hozzá még egy kis Alpro No Sugars Cukormentes Kókuszitalt. Miután összegyúrtad a tésztát, enyhén lisztezett felületen (ha van nyújtódeszkád, használd azt) nyújtsd ki a tésztát majd szaggasd ki a kekszeket a kedvenc mézeskalács formáiddal. Helyezd őket a tepsibe úgy, hogy ne érjenek össze, legyen egy kis hely közöttük. A megmaradt tésztát gyúrd össze újra és ismételd meg a folyamatot addig, amíg el nem fogy a tésztád. Süsd a kekszeket 7-8 percig (vastagságtól függően).

Amíg sülnek a kekszek, keverd össze a cukormáz hozzávalóit és töltsd bele egy habzsákba. Ha aranybarnára pirulnak a kekszek szélei, vedd ki őket és várd meg, hogy kihűljenek. Miután kihűltek, díszítsd őket habzsák segítségével, vagy csak oszlasd szét rajtuk a cukormázat. Akkor a legfinomabb a keksz, ha aznap fogyasztjátok, amikor készült. Fogyasszátok jó étvággyal! Áldott, békés ünnepeket kívánunk!

Megosztás
Go top