A bejgi mellett a hókifli sem hiányozhat az ünnepi asztalról. Mi most a lekvárral töltött verziót próbáltuk ki. Ahhoz hogy igazi puha süteményt kapj, ne hagyd ki a pihentetést a formázás előtt!
Hozzávalók:
- 4 bögre Biopont tönkölybúza fehérliszt (TBL-70)
- ½ bögre Biopont rizsital
- 10 dkg vegán sütőmargarin
- 3 dkg élesztő
- a töltelékhez lekvár és dió
- a díszítéshez porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt mézes rizsitalban felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 20 percig pihentetjük, ezután kis cipókat formálunk, és kinyújtjuk. Egy cipóból 8 darabot vágunk és a tésztadarab szélére tesszük a lekváros-diós tölteléket. A töltelék felőli szélétől kezdve feltekerjük.
Tepsibe helyezzük és kb. 15-20 percig sütjük. Ha elkészült, melegen porcukorba forgatjuk.