
Finom vendégváró falat, tízórai vagy uzsonna, ráadásul villámgyorsan elkészíthető. Tavasszal és nyáron friss gyümölcsökkel, télen pedig gond nélkül elkészíthető fagyasztottból is.
Hozzávalók:
- 1,5 bögre zabpehely liszt
- 3/4 bögre TrendaVit kókuszvirág cukor
- 1 pohár gyümölcsjoghurt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kezeletlen citrom héja és ½ citrom leve
- 1 bögre málna és vörösáfonya
- 1/3 bögre olívaolaj
- 1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojást, olajat és a joghurtot és kézi habverővel összedolgozzuk az alapanyagokat. 12 szem málnát félreteszünk, a többit óvatosan hozzákeverjük a masszához, majd papírral bélelt muffin sütőformákba adagoljuk. Díszítésként 1-1 málnaszemet nyomkodunk a muffinok tetejére. 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Érdemes elvégezni a tűpróbát, mielőtt kivesszük a muffinokat a sütőből. 1 bögre 250 ml-nek felel meg.